fbpx

Kyocera isi reafirma puterea de inovare in domeniul sustenabilitatii prin succesul obtinut la Premiile WorldStar 2023

Postat in 3 martie, 2023

Kyocera isi reafirma puterea de inovare in domeniul sustenabilitatii prin succesul obtinut la Premiile WorldStar 2023

Kyocera a fost recent onorata de  premiul WorldStar Global Packaging Awards 2023 pentru solutia sa inovatoare pentru ambalare si transport a unitatilor de alimentare cu cerneala. World Packaging Organisation (WPO) organizeaza anual gala premiilor globale pentru cele mai inovatoare solutii de ambalare a produselor comerciale. In fiecare an, WPO isi propune sa identifice si sa recunoasca eforturilor companiilor din intreaga de a gasi cele mai bune si inovatoare solutii de ambalare.

De mai bine de 20 de ani, Kyocera produce echipamente multifunctionale si imprimante utilizand piese cu durata lunga de viata si impact minim asupra mediului inconjurator prin reducerea drastica a volumului de deseuri generate. Cu un numar mai mic de piese consumabile, echipamentele de tiparire Kyocera furnizeaza clientilor instrumente de o calitate remarcabila si, totodata, ecologice. Acest angajament pentru sustenabilitate se extinde si asupra tehnicilor si materialelor ambalajelor, Kyocera folosind preponderent matrite de celuloza si carton ondulat din hartie reciclata pentru a inlocui plasticul.

Cheia pentru ambalarea ecologica consta in cutiile de ambalare cat mai compacte posibil. Cand a fost vorba de ambalarea unitatii sale de alimentare cu cerneala de mare capacitate – un dispozitiv periferic pentru imprimantele comerciale cu jet de cerneala – Kyocera s-a confruntat cu provocarea de a incadra articolele impachetate in cutia de ambalare, tinand cont de varietatea mare de forme si materiale. Aceasta includea componente in forma de L si piese lungi care nu puteau fi indoite.

După o etapa ampla de cercetare și dezvoltare, Kyocera a poiectat o nouă metodă de ambalare, iar in prezent articolele împachetate sunt depozitate în interiorul materialului de amortizare utilizat pentru mașină în sine, astfel încât dimensiunea pachetului să nu crească din cauza acestor articole împachetate. Ca rezultat, numărul de straturi din containerul de transport a fost redus de la trei la două, îmbunătățind eficiența transportului cu 50% și eliminând nevoia de impachetare cutii pentru articolele la pachet. Cantitatea de materiale de ambalare a scăzut cu 30%.

„Recunoasterea venita din partea WorldStar este o onoare uriasa pentru intreaga organizatie si este o dovada a importantei pe care o acordam sustenabilitatii aici la Kyocera”, a afirmat Takuya Marubayashi, presedinte la Kyocera Document Solutions Europe. „Sustenabilitatea inseamna a face mai mult cu mai putin si a actiona responsabil. Aceasta este ceea ce am realizat cu ambalajul nostru premiat. Este un alt exemplu al modului in care ramanem mereu fideli uneia dintre filozofiile de baza ale Kyocera: a face ceea ce trebuie ca fiinta umana.”

Ceremonia de decernare a premiilor WorldStar va avea loc pe 6 mai 2023 la Düsseldorf, Germania, pe perioada targului comercial Interpack.

Puteti afla mai multe informatii despre World Packaging Organisation si succesul Kyocera la WorldStar Global Packaging Awards aici.