fbpx

Cresterea unei afaceri depinde de infrastructura IT

Postat in 8 martie, 2022

Cresterea unei afaceri depinde de infrastructura IT

Cand o companie reuseste sa creasca an de an organic, fara o planificare speciala, de cele mai multe ori managementul va trece peste necesitatea unei auditari a infrastructurii IT si scapa din vedere cerintele impuse de cresterile ulterioare.

Astfel, companiile care gestioneaza o infrastructura tehnologica interna complexa vor realiza la un moment dat ca sistemele pe care le au la dispozitie clacheaza, nu mai reusesc sa satisfaca nevoile companiei.

In cele mai multe cazuri, companiile mici si mijlocii si corporatiile mari adopta o abordare fragmentata in timpul fazei de crestere, doar pentru a descoperi ca au un sistem IT extrem de dezarticulat si ineficient, in care departamentele, sistemele si echipamentele diferite nu reusesc sa comunice eficient intre ele.

Vestea buna este ca exista o multime de posibilitati pentru a elimina ceea ce reprezinta surplus si pentru a adauga valoare, daca se gaseste suficienta pricepere si vointa de a modela infrastructura IT pentru o crestere optima.

Asadar, cand facem referire la dezvoltare si scalabilitate viitoare, este infrastructura IT pregatita sau nu pentru a sustine fluxurile de lucru si sistemele ineficiente?

 

Auditul infrastructurii IT
Primul pas pentru a va ordona infrastructura este sa faceti o evaluare cat mai exacta a situatie prezente. Iar acest lucru, se obtine cel mai corect in urma unui audit, care va reflecta imaginea completa a infrastructurii actuale.

Adesea, in timpul cresterii, abordarea fragmentata poate genera sincope majore in sistemele IT, ceea ce duce la un flux de lucru ingreunat si expune o organizatia la bresele de securitate.

Un audit poate identifica orice riscuri potentiale, punctand in acelasi timp imperfectiuni din fluxurile de lucru si managementul documentelor.

 

Obtineti echipamenetele potrivite pentru nevoi specifice
Odata ce auditul dezvaluie punctele slabe din infrastructura IT, nu uitati sa aruncati o privire la imprimantele multifunctionale pe care le aveti la locul de munca. Daca au trecut cativa ani de cand echipamentul multifunctional sau imprimanta a fost auditata sau actualizata, atunci sunt sanse sa utilizati un model invechit sau un dispozitiv multifunctional care consuma energie si produce costuri.

Stiati ca acum exista o imprimanta multifunctionala cu o durata de viata a tamburului de pana la 600.000 de pagini? Poate echipamentul dumneavoastra multifunctional sa faca asta? Exista o gama larga de dispozitive hardware sofisticate si inteligente, ale caror functionalitati si capacitati pot fi cu usurinta extinse odata cu cresterea afacerii dvs., pentru a economisi timp si bani.

Documentati fluxul de lucru si procesele
Majoritatea organizatiilor nu reusesc sa revizuiasca in mod regulat fluxul de lucru si procesele, ceea ce inseamna ca deseori isi desfasoara activitatea intr-un mod care nu serveste clientul, nu avantajeaza rezultatul final sau nu onoreaza integritatea marcii, in ciuda cresterii.

Gestionarea serviciilor de tiparire
Rularea dispozitivelor de tiparire ineficiente alaturi de procese prea putin optimizate poate fi o alegere extrem de nefericita pentru companiile care nu au un serviciu de tiparire gestionat (Managed Print Services) cu un furnizor de incredere. Un bun furnizor de MPS va imbunatati scalabilitatea, va reduce costurile, va spori securitatea, sustenabilitatea si calitatea serviciilor.

  • Scalabilitate: Asigurati-va ca infrastructura este pregatita sa sustina in mod corespunzator cresterea rapida, iar securitatea si controlul calitatii nu sunt compromise in cazul in care organizatia dumneavoastra se extinde in mod accelerat.
  • Economii: la fel ca o masina bine unsa, cu cat fluxul de lucru pentru documente si MPS sunt mai eficiente, cu atat rezultatul final va fi mai sanatos. Implementarea unor sisteme eficient inseamna si reducerea unor cheltuieli. Asigurati-va ca stiti care sunt costurile reale asociate cu functionarea dispozitivelor si echipamenetelor IT.
  • Sustenabilitate: De cele mai multe ori alegerea unor sisteme si infrastructuri mai eficiente vine cu avantajul suplimentar de a fi mai bune pentru mediul inconjurator. Explicatia consta in faptul ca tehnologiile moderne se bazeaza pe principii care sustin consumul redus de energie si utilizarea unor materiale reciclabile.
  • Servicii: pentru a va avea certitudinea unor servicii corespunzatoare in masura ce va extindeti, este esential sa identificati un furnizor de echipamente de tiparire de incredere.
  • Securitatea datelor: Protejarea datelor este esentiala, iar o solutie buna de servicii de tiparire gestionate poate identifica nu numai riscurile de securitate, ci poate imbunatati nivelul securitatii pentru a se asigura ca datele si informatiile organizationale sunt protejate pe masura ce afacerea creste.