fbpx

Alegerea celei mai potrivite imprimante pentru biroul de acasa

Postat in 12 octombrie, 2023

Alegerea celei mai potrivite imprimante pentru biroul de acasa

Intr-o lume in care comoditatea, eficienta si calitatea sunt esentiale, alegerea celei mai bune imprimante pentru acasa dintr-o multitudine de optiuni poate fi o sarcina provocatoare. Potrivit unui studiu recent realizat de Ernst & Young, 72% dintre angajatori implementeaza sau planifica sa implementeze politici care permit angajatilor sa lucreze de la alta locatie. In timp ce trecerea la munca de la distanta a fost usoara pentru unele industrii, cum ar fi tehnologia, industrii care lucreaza cu documente pe hartie, precum logistica, juridica si asigurari, trebuie sa gaseasca solutii care sa le permita sa gestioneze atat documentele fizice, cat si cele digitale.

Indiferent de locul in care se afla, angajatii trebuie sa poata indeplini sarcinile cu aceeasi calitate si productivitate ca intr-un birou traditional. Daca angajatii sunt nevoiti sa astepte pana pot ajunge la birou pentru a imprima sau scana un contract important, timpul valoros este pierdut. Prin urmare, in era digitala, alegerea celei mai bune imprimante pentru acasa consta in gasirea unui dispozitiv care permite eficienta lucrului de la orice locatie.

Norocul este ca pe piata exista o varietate de optiuni diferite pentru a se potrivi diferitelor bugete si constrangeri de spatiu. Printre aceste optiuni, potentialii cumparatori vor gasi imprimante multifunctionale (denumite in continuare “MFP”) si imprimante A4.

Alegerea celei mai bune imprimante pentru acasa

Una dintre primele intrebari de care trebuie sa va ocupati atunci cand achizitionati o imprimanta pentru uz casnic este tipul de imprimanta de care aveti nevoie. Pentru birourile de acasa, raspunsul va fi fie o imprimanta A4, fie un MFP. Cel mai bun dispozitiv va fi cel care va satisface nevoile si va permite sa efectuati sarcinile care alcatuiesc in mod tipic fluxul dvs. de lucru.

Diferenta dintre MFP-uri si imprimante A4

Pentru a descoperi care imprimanta se potriveste cel mai bine spatiului dvs. de lucru la distanta, va trebui sa evaluati fluxul dvs. de lucru si modul in care sarcinile pe care le efectuati in fiecare zi pot fi ajutate de dispozitivul potrivit.

Daca sarcinile dvs. de imprimare se limiteaza la documente de text alb-negru, o imprimanta A4 monocroma va fi cea mai eficienta si mai rentabila unealta pentru biroul de acasa. Cu un dispozitiv A4 robust, puteti imprima documente importante si contracte pentru a le revizui si a le anota fara a le integra in fluxul dvs. de lucru in forma digitala.

Cu toate acestea, daca aveti nevoie si de scanare, copiere si faxare de documente, un MFP va fi cea mai buna imprimanta pentru biroul de acasa. Fie ca lucrati in birou sau intr-un mediu de lucru hibrid, aceste dispozitive versatilizeaza utilizatorii sa-si indeplineasca sarcinile cu o productivitate maxima. Agitatia dintre documente fizice si digitale este si mai usurata de MFP-uri, deoarece pot digitaliza documente pe hartie care trebuie partajate cu colegii. Deoarece birourile de acasa au limite de spatiu mai stranse decat un birou traditional cu plan deschis, un MFP este, de asemenea, o modalitate excelenta de a fi eficient in ceea ce priveste spatiul, deoarece numeroase capacitati sunt consolidate intr-un singur dispozitiv.

Imprimante cu costuri reduse pentru birourile de acasa

Pe masura ce cheltuielile cresc atat in sfera profesionala, cat si in cea domestica, cea mai buna imprimanta pentru biroul dvs. va trebui sa fie un dispozitiv rentabil care va poate ajuta sa economisiti bani pe termen lung. Optand pentru o imprimanta cu un cost total de proprietate (TCO) scazut, puteti asigura ca noul dvs. dispozitiv nu va suprasolicita bugetul gospodariei dvs.

TCO al imprimantei dvs. include pretul consumabilelor precum hartia si cartusele de cerneala, costurile de reparatii si consumul de energie generat de dispozitiv. Echipate cu componente de lunga durata si un consum redus de consumabile pentru imprimare, gama sustenabila ECOSYS a Kyocera este un exemplu de cum pot fi aduse in biroul dvs. costuri eficiente de imprimare. Optimizarea utilizarii consumabilelor pentru imprimare va va permite sa minimizati amprenta ecologica, economisind in acelasi timp la imprimare. Aceste dispozitive prietenoase cu mediul consuma, de asemenea, mai putina energie, mentinand astfel facturile gospodaresti sub control.

Gasirea celei mai potrivite imprimante pentru biroul dvs. de acasa

Desi investitia in noi instrumente de lucru hibride poate fi o cheltuiala nedorita pentru unii, dispozitivele inteligente au puterea de a duce organizatia dvs. spre succesul durabil, reducand costurile pe termen lung.

In cazul in care cautati o imprimanta pentru biroul de acasa, va puteti indrepta catre un furnizor de solutii documentare de incredere cu o experienta dovedita in dispozitive robuste si de lunga durata. Cea mai buna imprimanta pentru acasa va stimula productivitatea si va va ajuta sa lucrati mai inteligent, mentinand in acelasi timp consumul de energie la un minim.

Cu cresterea costurilor pe toate planurile, liderii de afaceri sunt presati sa caute noi modalitati de a reduce cheltuielile atunci cand vine vorba de investitiile in infrastructura, cum ar fi imprimantele.

Pe masura ce costurile de conducere a unei afaceri eficiente cresc, cererea pentru tehnologie fiabila care ajuta la economisirea de bani pe termen lung nu a fost niciodata mai mare. De aceea, devine din ce in ce mai important sa se ia in considerare costul total de proprietate al unei imprimante.

Modelele de afaceri traditionale au devenit invechite pe masura ce mai multe organizatii exploreaza mediile de lucru hibride si o crestere a aranjamentelor flexibile. Aceste schimbari ridica si noi preocupari referitoare la securitate si productivitate, pentru care companiile vor avea nevoie de noi instrumente pentru a le rezolva. Daca o companie ramane stagnata si refuza oportunitatea de a investi in dispozitive mai inteligente, risca sa fie lasata in urma de catre concurenti. Atunci cand se decide sa investeasca in tehnologie noua de lucru hibrida, cum ar fi dispozitivele de imprimare, TCO va fi o consideratie cheie.

Cum calculati costul total de proprietate al unei imprimante

TCO se refera la costul total de proprietate al unui dispozitiv. In ceea ce priveste imprimantele, acesta include nu numai costul initial de achizitie al hardware-ului, ci si cheltuielile necesare pentru mentinerea dispozitivului in functiune. Aceste cheltuieli includ consumabile precum cartuse de cerneala, hartie si toner, consum de energie, intretinerea imprimantei si interventia utilizatorului. De asemenea, TCO-ul unei imprimante poate garanta mai multa valoare pentru bani daca include software pentru a optimiza productivitatea si a face fluxurile de lucru mai agile.

Imprimanta dvs. este o investitie a carei TCO ar trebui calculata pentru a prognoza cu exactitate cheltuielile viitoare. Prin urmare, costul de achizitie singur nu este suficient pentru a oferi cumparatorilor o imagine realista a cheltuielilor si beneficiilor care vor insoti imprimanta pe parcursul ciclului sau de viata.

Costul unei imprimante pentru biroul de acasa

Atunci cand selectati o imprimanta rentabila, pretul va fi unul dintre primii factori pe care un potential cumparator ii va lua in considerare. Preturile pot varia considerabil in functie de functionalitatile dispozitivului, asa ca cumparatorii vor trebui sa evalueze fluxurile lor de lucru si sarcinile pe care le efectueaza in mod tipic. De exemplu, imprimantele care se incadreaza in categoria A3 vor avea o eticheta de pret mai mare decat cele A4, dar acest pret de achizitie va fi o investitie necesara daca fluxurile dvs. necesita tiparirea si copierea documentelor mari.

Tipul de imprimanta pe care il selectati va depinde si de dinamica biroului dvs., fie ca este vorba de o configuratie de lucru hibrid sau de un birou traditional. Pentru lucratorii care lucreaza de la distanta, o imprimanta compacta A4 va garanta un TCO mai rezonabil datorita dimensiunii reduse, in timp ce proprietarii de afaceri care desfasoara operatiuni intr-un birou cu plan deschis mai mare vor avea mai multa flexibilitate in ceea ce priveste dimensiunea dispozitivului. De asemenea, vor beneficia de economii de scara daca tiparesc in volume mari.

Optimizarea investitiilor in imprimare

Pe langa pretul de achizitie, o componenta fundamentala a costului total de proprietate al unei imprimante va fi costurile de imprimare de zi cu zi. Parte din costurile de functionare ale imprimantei dvs. vor fi consumabilele necesare pentru productia dispozitivului, cum ar fi tonerul, cartusele de cerneala si hartia. Prin urmare, va trebui sa selectati un dispozitiv care poate promite un randament mare al consumabilelor.

In plus, va trebui sa luati in considerare intretinerea si reparatiile pe care dispozitivul dvs. le va necesita pe parcursul ciclului sau de viata. Pentru a minimiza vizitele tehnicianului de service, va recomandam sa optati pentru dispozitive cu longevitate dovedita. Cele cu putine piese mobile vor asigura ca reparatiile sunt o ocurenta mai putin frecventa si pot fi rezolvate cu usurinta. Mai putine intretineri si reparatii la imprimanta inseamna mai putine perturbari. Aceasta poate fi numai un lucru bun pentru atat productivitatea, cat si TCO-ul.

Consumul de energie al dispozitivului dvs. este un alt factor mai putin cunoscut care trebuie luat in considerare. Cu gama ECOSYS a Kyocera, de exemplu, afacerile pot beneficia de imprimare de inalta calitate cu un consum redus de energie si o amprenta de carbon redusa.

Software-ul de tiparire

O imprimanta cu un TCO satisfacator va include, de asemenea, solutii software de imprimare care va permit sa va recuperati controlul asupra costurilor de imprimare si sa va intariti securitatea dispozitivelor.

De exemplu, solutii precum MyQ ofera utilizatorilor mai multa putere asupra productiei lor, deoarece pot reduce risipa prin utilizarea unui sistem Follow Me care va elibera doar sarcinile odata ce un utilizator s-a autentificat la dispozitiv. Cu acest software, proprietarii pot preveni ca documentele neutilizate sa ramana la imprimanta, reducand astfel consumul de energie si utilizarea inutila a hartiei si cernelei, precum si prevenirea datelor confidentiale de a ajunge in mainile gresite.

Cum pot reduce costul total de proprietate al imprimantei mele?

Daca doriti sa reduceti TCO-ul dispozitivului dvs., solutia poate fi gasita in tehnologia fiabila care ofera o functionalitate optima. Dispozitivele robuste ale Kyocera ofera combinatia perfecta intre calitatea productiei si eficienta energetica si, impreuna cu solutii software de imprimare, va permit sa lucrati mai inteligent si sa reduceti costurile pe termen lung.