fbpx

Kyocera isi reafirma inovatia in domeniul sustenabilitatii cu succesul obtinut la Premiile WorldStar din 2023

Postat in 27 februarie, 2023

Kyocera isi reafirma inovatia in domeniul sustenabilitatii cu succesul obtinut la Premiile WorldStar din 2023

Kyocera Document Solutions Europe a anuntat recent succesul organizatiei la Premiile Globale de Ambalare WorldStar 2023 pentru solutia sa inovatoare de expediere a unitatilor de alimentare cu cerneala.

Organizat de Organizatia Mondiala de Ambalare (WPO) – cel mai mare si prestigios premiu de ambalare din industria globala de ambalare – acest concurs este cel mai mare de acest gen in sectorul global de ambalare. In fiecare an, WPO isi propune sa identifice si sa recunoasca cele mai bune inovatii in ambalare din intreaga lume. Kyocera este mandra sa faca parte din acest grup distins de organizatii.

De mai bine de 20 de ani, Kyocera dezvolta multifunctionale si imprimante cu componente de lunga durata si cu putina productie de deseuri, minimizand numarul de piese consumabile care sunt ulterior eliminate, si furnizand clientilor instrumente care le permit sa lucreze cu calitate deosebita, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului. Acest angajament pentru sustenabilitate se extinde si la ambalajul nostru, unde folosim in principal matrite de pulpa si placi din carton ondulat realizate din hartie reciclata pentru a elimina plasticul.

Cheia pentru ambalajul prietenos cu mediul este sa facem cutiile de ambalare cat mai compacte posibil. Cand a venit vorba de ambalarea unitatii sale de alimentare cu cerneala de capacitate mare – un dispozitiv periferic pentru imprimantele cu jet de cerneala comerciale – Kyocera s-a confruntat cu provocarea de a incadra articolele incluse in cutia de ambalare, avand in vedere varietatea mare de forme si materiale. Acest lucru includea componente in forma de L si furtunuri lungi care nu pot fi indoite. Dupa cercetari si dezvoltari ample, Kyocera a dezvoltat o noua metoda de ambalare in care articolele incluse sunt stocate in interiorul materialului de amortizare folosit pentru masina in asa fel incat dimensiunea ambalajului sa nu creasca din cauza acestor articole incluse. Ca rezultat, numarul de straturi din recipientul de expediere a fost redus de la trei la doua, imbunatatind eficienta de expediere cu 50%, si eliminand necesitatea cutiilor de ambalare pentru articolele incluse. Cantitatea de materiale de ambalare a scazut cu 30%.

„Aceasta recunoastere WorldStar este o mare onoare pentru intreaga organizatie si este o dovada a valorii pe care o acordam sustenabilitatii aici, la Kyocera”, spune Takuya Marubayashi, presedintele Kyocera Document Solutions Europe. „Sustenabilitatea inseamna sa faci mai mult cu mai putin si sa actionezi responsabil. Asta am realizat cu ambalajul nostru premiat. Este un alt exemplu al modului in care ramanem mereu fideli uneia dintre filosofiile de baza ale Kyocera: sa facem ceea ce este corect ca fiinta umana.”