fbpx

Kyocera in TOP 100 companii gestionate sustenabil

Postat in 9 februarie, 2021

Kyocera in TOP 100 companii gestionate sustenabil

The Wall Street Journal a listat recent Kyocera in topul celor „celor 100 de companii gestionate sustenabil la nivel global”.

Pentru a crea acest clasament, analistii au evaluat valorile de sustenabilitate a peste 5.500 de companii tranzactionate public. Principalele criterii de evaluare au vizat:

  • Modelul de afaceri si capacitatea de inovatie.
  • Probleme sociale externe si cele legate de portofoliul de produse
  • Relatia cu angajatii si conditiile de munca.
  • Eforturile de conservare si protectie a mediului si gestionarea riscurilor de mediu.

Initiativele de sustenabilitate ale Kyocera reflecta filosofia fondatorului sau, dr. Kazuo Inamori, care a castigat distinctia de „cel mai eficient manager din Japonia” in doua sondaje ale revistei Nikkei Business inainte de a se retrage in 1997 ca presedinte emerit atat al Kyocera, cat si al KDDI.

Vreme de 3 ani, incepand din 2010, dr. Inamori a actionat ca voluntar neplatit in procesul de schimbare a Japan Airlines, incheiat cu succes – ceea ce i-a adus, la varsta de 80 de ani, titlul de „cel mai eficient presedinte corporatist din Japonia” conform sondajului realizat de catre Sanno Institute of Management . In 2019, fondatorul Kyocera a primit titlul  Honorary Knighthood de la Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

Kyocera Document Solutions Europe B.V este onorata de recunoasterea de prestigiu acordata de catre Wall Street Journal si considera ca aceasta nomilarizare reprezinta o recompensa a eforturilor depuse de intreaga echipa de specialisti renumiti in solutii si software IT, care sustine dezvoltarea unei game respectate de imprimante si produse multifunctionale.

Onoarea recunoasterii inovatiei si a eforturilor depuse pentru conservarea mediului este evidenta in angajamentul companiei de a „face ceea ce trebuie ca fiinta umana”, ca punct forte al Kyocera. Recunoasterea continua din partea analistilor din industrie, cum ar fi BLI, sunt o dovada suplimentara a faptului ca intentiile Kyocera sunt serioase si consistente in ceea ce priveste asigurarea unui serviciu premium care are ca scop sustinerea clientilor sai in aceasta economie digitala accelerata.

Articolul complet este disponibil pentru abonati in editia digitala a The Wall Street Journal, alaturi de lista completa a celor mai sustenabile companii din lume.