fbpx

Migrarea datelor in cloud

Postat in 29 octombrie, 2020

Migrarea datelor in cloud

Datorita platformelor cloud, companiile au acum acces la resurse si spatiu de stocare nelimitate. Accesibilitatea si scalabilitatea tehnologiei a transmormat mediul de business in mod dramatic, motiv pentru care 94% dintre intreprinderi profita deja de noile oportunitati, conform raportului RightScale din 2019 privind statul cloud.

Nu mai are sens sa folositi spatiul local de stocare, cu exceptia cazului in care este absolut necesar. Spre deosebire de cloud, infrastructura locala vine cu o serie de costuri suplimentare, precum intretinerea si consum de energie, pe langa costurile initiale de achizitie. Prin urmare, este mai ieftin si mai simplu sa externalizati nevoile dvs. de stocare catre un furnizor de servicii cloud.

Avand in vedere avantajele clare ale cloud-ului, nu este o surpriza faptul ca ResearchAndMarkets prezice ca piata globala va depasi 550 miliarde EUR pana in 2023. Cu toate acestea, pentru a va bucura cu adevarat de beneficiile cloud computing-ului, trebuie sa aveti o strategie de migrare bine definita. O perspectiva gresita frecvent intalnita despre cloud este ca migrarea se poate face dintr-o data. In realitate, procesul ar trebui realizat treptat pentru a minimiza intreruperile.

Deci, care este cea mai buna abordare?

Planificarea migratiei
Transferul instantaneu al tuturor datelor dvs. in cloud ar putea parea atractiva, dar procesul nu este la fel de usor ca acesta. Pentru inceput, nu totul poate sau ar trebui mutat.

Deci, inainte de a incepe sa mutati fisiere, ar trebui sa dezvoltati mai intai o strategie clara. Exista o mare varietate de optiuni de implementare in cloud, astfel incat poate fi dificil sa descoperiti care dintre acestea este potrivita pentru dvs. Cloudul public, privat, hibrid, multi si distribuit sunt doar cateva exemple si fiecare este conceput pentru circumstante specifice. Ca rezultat, organizatiile tind sa utilizeze in medie cinci nori diferiti, conform cercetarilor realizate de Flexera, pentru a se asigura ca utilizeaza cea mai adecvata tehnologie pentru fiecare sarcina.

De exemplu, daca doriti flexibilitate si scalabilitate de neegalat, cloud-ul public este cea mai potrivita optiune. Costurile sunt reduse prin partajarea puterii de procesare si a spatiului de stocare cu alti utilizatori publici. Cu toate acestea, acest lucru limiteaza utilizarea sa pentru date confidentiale, care ar fi mai sigure intr-un cloud privat, gazduit fie pe site, fie extern. Combinarea atat publica, cat si privata va ofera cloud hibrid, care este cea mai populara configuratie, deoarece intreprinderile au de obicei nevoie de o solutie care sa cuprinda atat date sensibile, cat si nesensibile. Multi-cloud este similar cu hibridul, dar de obicei implica faptul ca utilizati o serie de tipuri de cloud de la mai multi furnizori diferiti, adesea pentru a evita blocarea furnizorului.

Dar ce anume ar trebui sa mutat mai intai? Concentrati-va pe datele care ar beneficia cel mai mult de pe cloud; datele dvs. cele mai putin critice ar trebui sa aiba prioritate, tocmai pentru ca acest lucru va va oferi dvs. si angajatilor dvs. posibilitatea de a experimenta. Daca ceva nu merge bine, consecintele vor fi minime. In acest fel, puteti avea o idee asupra procesului si puteti aborda orice probleme neprevazute inainte ca datele dvs. cele mai valoroase sa fie incorporate. Odata ce va simtiti confortabil cu procesul si cu noua dvs. configurare, restul datelor dvs. pot fi migrate.

De ce sa migrezi catre cloud?
Cu pregatirile potrivite, nu exista niciun motiv pentru care migrarea in cloud sa nu poate rula rapid si fara probleme. Si odata ce procesul este complet, beneficiile sunt imediate.

O mica cercetare va poate ajuta sa va planificati trecerea la un mediu cloud personalizat si flexibil, care sa se potriveasca perfect nevoilor specifice ale companiei dvs. Acest lucru va va aduce castiguri instantanee in cheltuieli, viteza si agilitate, pe masura ce eliberati resurse IT la fata locului si personal. Mai mult, cloud ofera o securitate mai robusta si un acces mai facil. Angajatii pot vizualiza sau edita fisiere de oriunde, in timp real, sporind colaborarea si productivitatea. In cele din urma, pe masura ce va familiarizati cu cloud-ul, veti gasi noi modalitati de utilizare a acestuia pentru a va dezvolta si mai mult afacerea.

Articol preluat din blogul Kyocera.