fbpx

Putin cate putin

Postat in 15 februarie, 2019

Putin cate putin

Atunci cand, in cadrul unei companii, se fac bugetele, in aceeasi masura in care s-ar dori ca estimatele de vanzari sa fie mai mari, obiectivul declarat sau nu al bugetelor de cheltuieli este de a fi tinute sub control. Este o aritmetica simpla care, in final, vizeaza cresterea profitabilitatii, principiu esential al oricarei intiative private.

Cand se pune problema achizitiilor de echipamente si masini insa, pretul de achizitie nu este niciodata unicul factor care influenteaza decizia de achizitie. Orice masinarie reprezinta o investitie pe termen mediu sau lung si vine la pachet cu diverse alte costuri. Acestea pot fi rezumate ca mentenanta sau costuri de intretinere si exploatare. Pentru un autoturism, de exemplu, se va vor lua in calcul – pe langa costul de achizitie sau rata de leasing: cheltuieli de inmatriculare, costuri estimate de service-ul, cheltuieli cu consumul de carburant, costul asigurarilor etc.

Echipamentele de tiparire constituie, cu certitudine, o clasa aparte, dat fiind ca atrag o multitudine de costuri conexe, iar o parte dintre acestea sunt dificil de contabilizat. Mai mult decat atat, în cazul echipamentelor de tiparire – fie ele imprimante sau multifunctionale – in multe cazuri volumul total al cheltuielilor cu intretinerea si consumabilele depaseste cu mult valoarea de achizitie a echipamentului propriu-zis.

Pe langa cheltuielile cu consumabile de tip hartie sau toner, care sunt mai usor de urmarit si de controlat, apare si o alta categorie de cheltuieli, mai dificil de transpus in sume estimative exacte: costuri estimate cu mentenanta (relative, de la un echipament la altul) sau costuri cu consumul de energie electrica (deseori lipseste calculul exact).

Echipamente KYOCERA nu si-au propus niciodata sa fie ieftine. Asta si pentru ca principiul ieftin si bun este greu de sustinut de realitate. KYOCERA si-a propus sa proiecteze echipamente fiabile, care sa reziste bine in timp si sa dea cat mai putine batai de cap utilizatorilor, atat in exploatare cat si in intretinere.

In ce consta fiabilitatea?
Kyocera a patentat in urma cu peste un sfert de veac tehnologia ECOSYS, cu scopul de a crea echipamente fiabile de tiparire. Pe scurt ECOSYS inseamna:
– un cilindru patentat, singurul din industrie realizat din material ceramic, cu o durata de viata extrem de lunga
– cost de tiparire per pagina extrem de redus
– consum redus de electricitate cu pana la 85% pe întreaga durata de viață*
– emisii reduse de CO2

Acest nivel superior de fiabilitate asigura echipamentelor KYOCERA Ecosys un TCO extrem de redus. Ceea ce reprezinta un argument solid pentru cei care analizeaza bugetele nu doar din pespectiva prezentului, dar si pe termen mediu si lung. Pentru ca, da, putin cate putin, se face mult!

* Valoarea TEC este un criteriu necesar pentru conformarea la standardul international Energy Star Program. Se refera la energia electrica utilizata intr-o saptamana, presupunand ca modurile de functionare si cele sleep/off alterneaza, iar doua zile echipamentul sta in modul sleep/off.