fbpx

KYOCERA ANIVERSEAZA 25 DE ANI DE ECOSYS

Postat in 31 octombrie, 2017

KYOCERA ANIVERSEAZA 25 DE ANI DE ECOSYS

KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS aniverseaza 25 de ani de la lansarea primei imprimante laser ECOSYS, inovatie revolutionara care a marcat intrarea intr-o noua etapa de tehnologie, concentrata pe protectia mediului inconjurator.

Lansat in piata in 1992, modelul ECOSYS FS-1500 de la KYOCERA venea cu un nou sistem de toner cu totul revolutionar, care permitea reducerea cu pana la 85% a consumului general pe parcursului intregii durate de viata a imprimantei.

Pana la momentul respectiv, cartusele prezente in piata contineau pana la 60 de componente, care se transformau in pierderi, in momentul in care se impunea inlocuirea cartusului, practica inca prezenta la anumiti producatori, chiar si in prezent! Spre deosebire de acestea, tonerele ECOSYS de la KYOCERA contin maxim 5 componente, iar tonerul poate fi inlocuit independent de restul componentelor, reducandu-se astfel necesitatea de a inlocui parti mecanice ale sistemului si rezultand, astfel, o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor asociate tiparirii de documente.

“Cu un sfert de veac in urma, termeni precum sustenabilitatea sau impactul asupra mediului inconjurator erau termeni noi in domeniul corporatist; astazi, domina cele mai multe dintre sedintele de consiliu,” afirma Takahiro Sato, Presedinte al KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

“Reducerea impactului asupra mediului inconjurator a fost si continua sa fie unul dintre principiile de baza ale filosofiei Grupului KYOCERA inca de la fondarea acestuia in 1959. Dezvoltarea seriei ECOSYS a anticipat o noua era preocupata de protejarea mediului inconjurator. Produsele ECOSYS sunt, de 25 de ani incoace, un standard in industria echipamentelor de tiparire ecologice,” continua Takahiro Sato.

Cele mai recente inovatii lansate de KYOCERA vizeaza unor noi tipuri de tonere ecologice pentru a fi utilizate pe echipamentele de tiparire. Procesul de topire a tonerului este responsabil cu pana la doua treimi din consumul total de energie al echipamentului. Noile tonere KYOCERA pot tipari la o temperatura mai mica, cu 30°C sub cele conventionale, rezultand o reducere de peste 50% a consumului de energie.

Experienta indelungata KYOCERA in tehnologia ceramica a avut, de asemenea, un rol fundamental in designul imprimantelor ECOSYS. Componentele cu durata lunga de viata rezista un timp indelungat in comparatie cu cele traditionale, ceea ce inseamna ca – in cele mai multe cazuri – nu se impune inlocuirea acestora pe intreaga durata de viata a ehipamentului.

Tonerele ECOSYS produse de KYOCERA sunt mai simple, au un volum mai redus si o greutate mai mica, in comparatie cu alternativele mai complexe ale acestora, asigurand costuri reduse de transport si de depozitare si, implicit, un cost total al proprietatii mai mic.

Pentru mai multe detalii legate de tehnologia ECOSYS patentata de KYOCERA, vizitati: https://www.kyocera.ro/despre-noi/inovatie/