fbpx

UN SFERT DE VEAC DE INOVATIE

Postat in 21 februarie, 2017

UN SFERT DE VEAC DE INOVATIE

Kyocera aniverseaza anul acesta 25 de ani de cand a lansat si patentat tehnologia ECOSYS, pentru echipamentele sale de tiparire. O tehnologie bazata pe utilizarea unor componente cu o durata de viata mult peste media pietei si care urmareste sa livreze produse de calitate superioara si cu costuri totale reduse.

ECOSYS nu se rezuma doar la tehnologie. ECOSYS are la baza trei concepte bine definite: Economie, Ecologie si Sistem de tiparire.

ECOnomie se traduce prin determinarea Kyocera de a asigura produse fiabile la un pret competitiv si, mai ales, cu TCO redus (totalitatea costurilor de proprietate si exploatare). Costurile de exploatare in cazul echipamentelor de tiparire sunt, in general, substantiale. Acestea sunt compuse din diverse categorii si tipuri de cheltuieli directe si indirecte: intretinere, mentenanta, exploatare , costuri asociate consumabilelor, cheltuieli de service, costuri de timp asociate acestora.

In multe situatii, la un echipament de tiparire, utilizat pe o durata medie 2-6 ani, costurile de exploatare pot depasi cu mult valoarea achizitiei. In plus, pentru echipamentele utilizate in companii mari, unde volumul materialelor tiparite este considerabil, costurile presupuse de interventiile autorizate pentru reparatii sau inlocuiri de componente pot ajunge sa fie atat de ridicate, incat clientii sa prefere mai degraba sa inlocuiasca ehipamentul cu totul, decat sa isi asume cheltuielile de intretinere. Tehnologia ECOSYS inseamna utilizarea unor componente din materiale durabile si de o calitate net superioara si este modalitatea prin care Kyocera a redus drastic necesitatea interventiilor asupra echipamentelor de tiparire, reusind astfel sa reduca semnificativ costuri de intretinere.

Datorita experientei anterioare in domeniul produselor din material ceramic, Kyocera a redefinit intreaga perspectiva asupra durabilitatii componentelor: cilindrul realizat din Siliciu Amorf, material cu o rezistenta surclasata doar de cea a diamantului, a devenit o tehnologie patentata si apreciata in intreaga piata de echipamente de tiparire. Cu componente din materiale extra-durabile, echipamentele de tiparire Kyocera solicita mai putine interventii de intretinere si au, in plus, capacitatea de a procesa un volum mai mare de operatii de tiparire.

ECOlogia este in relatie directa cu filosofia japonezilor de la Kyocera: respect fata de oameni si fata de mediul inconjurator. Abordarea Kyocera se traduce prin utilizarea mai eficienta a energiei si – indirect – prin reducerea poluarii si a risipei de resurse. Pentru a eficientiza procesele de tiparire, Kyocera a inovat fundamental, inca din etapa in care imprimantele conventionale foloseau o unitate de imagine care includea cilindru, developer si toner: cand una din componente se defecta sau ajungea la finalul ciclului de viata, intreaga unitate trebuia inlocuita. Kyocera a fost primul producator de imprimante laser care a separat componentele, asa incat cilindrul nu mai necesita inlocuire in momentul in care se termina tonerul, facand o mai corecta distinctie intre consumabile si componente. Componentele fiind din materiale extrem de durabile, la echipamentele Kyocera singurul consumabil este tonerul… de 25 de ani!

Nu in ultimul rand, imprimantele si multifunctionalele Kyocera au fost gandite sa functioneze intr-un SYStem – flexibil , modular, care sa permita ajustarea facila a tehnologiei la necesitatile permanent in schimbare ale unei companii.

Cele mai multe echipamente Kyocera sunt gandite ca ‘baza’ si ‘optiuni’, asa incat o unitate sa poata fi ajustata si extinsa, in functie de necesitati, cu functionalitati si caracteristici suplimentare. Este de asteptat ca, odata cu progresul tehnologic si infrastructurile IT sa se schimbe, sa avanseze: ca atare, imprimantele si multifunctionalele Kyocera sunt create pentru a putea opera in orice tip de retea standard, asa incat sa asigure interoperabilitatea necesara unei functionari optime a intregului sistem in ansamblu. Aplicatiile de business dezvoltate de Kyocera au rolul de a furniza utilizatorilor toate facilitatile necesare pentru a obtine eficienta maxima (timp/resurse/cost).

Toate echipamentele Kyocera sunt certificate “Energy Star”, iar majoritatea sunt testate si certificate “Der Blaue Engel”.